Thermografische inspecties

Een thermografische inspectie houdt in dat we de elektrische installatie meten en testen op ongewenste warmteontwikkeling. Deze warmteontwikkeling kan ontstaan door onder andere slechte contacten, defecten in de componenten of andere (kleine of grote) fouten in de installatie. De ervaring leert dat de thermografische inspectie brand kan voorkomen. Het is van belang dat een elektrische installatie zoveel mogelijk in bedrijf is om een goede opname uit te kunnen voeren. Voor de betrouwbaarheid en veiligheid adviseren we daarom de meting met regelmaat uit te voeren.

Een thermografische inspectie is onderdeel van de Scope 10 en daarmee dus een belangrijk aspect in de brandveiligheid van elektrische installaties. Toch is een thermografische inspectie ook apart uit te voeren. Eltin is hiervoor gecertificeerd (level 1 ITC-thermografie) en heeft zo’n achttien jaar ervaring met deze keuring!

Heeft u elektrische installaties die u (regelmatig) thermografisch wilt laten inspecteren? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan

“Niets dan lof”

In opdracht van de verzekering moesten wij een SCIOS Scope-10 inspectie laten uitvoeren. Na contact met Eltin werd dit snel en adequaat opgepakt. Op de ingeplande datum werd de inspectie uitgevoerd, met duidelijke uitleg over de inspectiepunten en criteria. Dezelfde dag ontvingen we nog de rapportage. Nadat de opgegeven adviespunten waren opgelost en het herstelformulier was ingevuld, ontvingen we per ommegaande het certificaat. Wat ons betreft niets dan lof voor Eltin!

Martijn Kooijman – AAproTec

“Duidelijk en flexibel”

Wij zijn erg te spreken over de duidelijke afspraken, de flexibiliteit en de snelheid van Eltin.
Jean Luc Etienne – Restaurant Codium

“Een betrouwbare partner”

Voor MSP is Eltin een betrouwbare partner om mee samen te werken. Dit omdat er nauwkeurig geïnspecteerd en gerapporteerd wordt, en omdat er goed en duidelijk geadviseerd wordt.
Willem Meulmeester – MSP Onions

“Goede prijs en kwaliteit”

Wij hebben op een zeer prettige wijze contact gehad met Eltin voor het certificaat van Scope 10. Zeer deskundig advies met een goede prijs en kwaliteit.
Betsy van de Velde – Van de Velde Auto’s BV

“Top bedrijf”

Eltin staat voor een fijne samenwerking, komt afspraken na, werkt netjes en reageert snel.
Zijn keuringen zijn duidelijk en bij aandachtspunten is er altijd een goed advies. Een top bedrijf om mee samen te werken!

Hilbert Brinkman – Brinkman Duurzaam

“Vakkundig, Nauwkeurig en duidelijk”

Eltin verzorgde voor ons de inspectie van de elektrische installatie. Vakkundig, nauwkeurig en duidelijk rapport.
Arjan van Gurp – Overlasko

Over ons

Met ruim twintig jaar ervaring met inspecties conform de NEN 3140, garandeert Johan (eigenaar) een hoge kwaliteit van zijn werk. In 2016 richtte hij Van Belzen Advies en Inspectie (VBAI) op. Johan zag vervolgens een enorme toename in werk en besloot in 2019 Eltin op te richten om zich te verbreden in de markt. Benieuwd naar het hele verhaal van Eltin?

Meer over Eltin

Inspecties

Het belang van brandveiligheid is groot, juist bij elektrische installaties. Daarom voert Eltin ook inspecties uit volgens de SCIOS Scope 10, die specifiek gericht is op brandveiligheid. Naast de controle op warmteontwikkeling, voeren we ook een brandrisico-inspectie uit met betrekking tot de gehele installatie, waarbij we ons richten op de brandrisico’s van het elektrisch materieel. Verder is Eltin gespecialiseerd in opleveringsinspecties die volgens de NEN 1010 worden uitgevoerd of inspecties volgens NEN 3140 of SCIOS Scope 8. Bent u naast thermografische inspecties op zoek naar andere inspecties van elektrische installaties? Bekijk onze overige inspecties. We helpen u graag met een betrouwbare en erkende inspectie.

Meer informatie?
Neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over de inspecties van Eltin of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Laat het ons weten, we helpen u graag.

Bel.
06 53 98 02 09

Contact

Certificering