Veiligheidsinspecties

Heeft uw organisatie een elektrische installatie? Dan is een periodieke inspectie verplicht om een veilige werkomgeving te blijven garanderen. Eltin ondersteunt u hierbij door het uitvoeren van een veiligheidsinspectie conform de NEN 3140, SCIOS Scope 8 of SCIOS Scope 10. Hiermee verzekeren we u van een grondige controle op zowel de ‘aanraakveiligheid’ als brandveiligheid van de installatie.

Binnen de veiligheidsinspecties maken we onderscheid tussen drie inspecties: NEN 3140, SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 10. We lichten ze hieronder kort toe.

NEN 3140

Waar de NEN 1010 geldt voor oplevering van een elektrische installatie, is de NEN 3140 een terugkerende inspectie. Hierbij maken wij een inspectieplan. Dit stellen we samen met u op aan de hand van een vragenlijst. In het inspectieplan worden de afspraken tussen u en Eltin verwoord en stellen we vast wat wel en niet gekeurd wordt, bijvoorbeeld installaties die tijdens inspectie niet uitgeschakeld mogen worden in verband met de bedrijfsvoering. Is het inspectieplan opgesteld, dan volgt de inspectie. Die voeren wij uit volgens de NEN 3140, met de focus op ‘aanraakveiligheid’ van de installatie. Na de keuring ontvangt u een uitvoerige rapportage.

SCIOS SCOPE 8/NEN 3140

De keuring op basis van de SCIOS Scope 8 komt in essentie neer op dezelfde inhoud als die van NEN 3140. Er is echter een belangrijk verschil: de certificering bij SCIOS. Hiermee is de kwaliteit van de inspectie gewaarborgd en krijgt u gegarandeerd een inspectie die voldoet aan de gestelde eisen van SCIOS.

SCIOS Scope 10

Bij SCIOS Scope 10 ligt de focus op brandveiligheid. Deze risicobeoordeling is onder andere opgesteld door het Verbond van Verzekeraars. Elektrische installaties worden hierbij onderworpen aan een extra controle op brandveiligheid. De normering hiervoor is NTA 8220. Eltin is bij SCIOS onder meer gecertificeerd voor Scope 10. Een belangrijk onderdeel van Scope 10 is thermografisch onderzoek. Met behulp van een professionele infraroodcamera wordt de temperatuur van de installatie gemeten. Meer informatie over een thermografische inspectie vindt u hier.

Wilt u meer weten over onze veiligheidsinspecties of direct een offerte aanvragen? Laat het ons weten.

Vraag een offerte aan

“Niets dan lof”

In opdracht van de verzekering moesten wij een SCIOS Scope-10 inspectie laten uitvoeren. Na contact met Eltin werd dit snel en adequaat opgepakt. Op de ingeplande datum werd de inspectie uitgevoerd, met duidelijke uitleg over de inspectiepunten en criteria. Dezelfde dag ontvingen we nog de rapportage. Nadat de opgegeven adviespunten waren opgelost en het herstelformulier was ingevuld, ontvingen we per ommegaande het certificaat. Wat ons betreft niets dan lof voor Eltin!

Martijn Kooijman – AAproTec

“Duidelijk en flexibel”

Wij zijn erg te spreken over de duidelijke afspraken, de flexibiliteit en de snelheid van Eltin.
Jean Luc Etienne – Restaurant Codium

“Een betrouwbare partner”

Voor MSP is Eltin een betrouwbare partner om mee samen te werken. Dit omdat er nauwkeurig geïnspecteerd en gerapporteerd wordt, en omdat er goed en duidelijk geadviseerd wordt.
Willem Meulmeester – MSP Onions

“Goede prijs en kwaliteit”

Wij hebben op een zeer prettige wijze contact gehad met Eltin voor het certificaat van Scope 10. Zeer deskundig advies met een goede prijs en kwaliteit.
Betsy van de Velde – Van de Velde Auto’s BV

“Top bedrijf”

Eltin staat voor een fijne samenwerking, komt afspraken na, werkt netjes en reageert snel.
Zijn keuringen zijn duidelijk en bij aandachtspunten is er altijd een goed advies. Een top bedrijf om mee samen te werken!

Hilbert Brinkman – Brinkman Duurzaam

“Vakkundig, Nauwkeurig en duidelijk”

Eltin verzorgde voor ons de inspectie van de elektrische installatie. Vakkundig, nauwkeurig en duidelijk rapport.
Arjan van Gurp – Overlasko

Over ons

Met ruim twintig jaar ervaring met inspecties conform de NEN 3140, garandeert Johan (eigenaar) een hoge kwaliteit van zijn werk. In 2016 richtte hij Van Belzen Advies en Inspectie (VBAI) op. Johan zag vervolgens een enorme toename in werk en besloot in 2019 Eltin op te richten om zich te verbreden in de markt. Benieuwd naar het hele verhaal van Eltin?

Inspecties

Met veiligheidsinspecties richten we ons op bestaande installaties. Voor nieuwe elektrische installaties voert Eltin een erkende opleveringsinspectie uit. Met de opleveringsinspectie volgens de NEN 1010 controleren wij de installatie op veiligheid, voorafgaand aan het gebruik. Eenmaal in gebruik, inspecteren we (laagspannings)installaties conform de NEN 3140 of SCIOS Scope 8 of 10. Eltin voert daarnaast thermografische inspecties uit, waarbij we controleren op ongewenste warmteontwikkeling. Hierdoor kunt u op tijd ingrijpen en een brand voorkomen. Daarnaast is Eltin gecertificeerd om PV-installaties te inspecteren, zodat uw veiligheid gewaarborgd blijft.

Waar kunnen we u mee helpen? Bekijk hieronder onze diensten voor meer informatie.

Meer informatie?
Neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over de inspecties van Eltin of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Laat het ons weten, we helpen u graag.

Bel.
06 53 98 02 09

Contact

Certificering